Race-lipdub voor Tom met gastrol voor NEC-spelers en coureur Robert Doornbos

Race-lipdub voor Tom met gastrol voor NEC-spelers en coureur Robert Doornbos

Vrijdag, 24 augustus 2012 - 08u58

Deze zomer is het succesvolle NCRV-programma Lipdub weer te zien op Nederland 3. Een lipdub is een fenomeen op internet. Hierbij wordt een bestaand nummer geplaybackt en in één take met een grote groep mensen wordt opgenomen. Zo ontstaat een nieuwe videoclip.

In Lipdub is alles te zien: de tricky stunts, de overwonnen angsten, de bloopers en de spanning of de opname in één take gaat lukken.
 
Vandaag de lipdub voor de 19-jarige Tom uit Nijmegen. Hij is in zijn jonge leven al meerdere keren aan de dood ontsnapt. Tijdens een schoolreis naar Barcelona raakt de bus van de weg, met vreselijke gevolgen. Het meisje dat net op Toms plek is gaan zitten, komt daarbij om het leven. Tom voelt zich lange tijd schuldig. Hij zat op het moment van het ongeluk vlakbij de chauffeur en kreeg alles heel bewust mee. Het ongeluk heeft voor Tom een lange nasleep. Mede door het busongeluk zakt Tom voor zijn eindexamen. Maar hij krijgt nog meer pech. Tijdens zijn werk als pizzakoerier wordt Tom meerdere malen bedreigd, aangereden en krijgt hij zelfs een pistool tegen zijn hoofd.
 
Tom is een heel sociale jongen en zorgt altijd voor anderen. Nu vinden vrienden, familie en leraren het tijd dat Tom eens in het zonnetje gezet wordt. Het halen van zijn HAVO-diploma is hiervoor een goede aanleiding. Omdat Tom groot fan is van de Nijmeegse voetbalclub NEC en helemaal gek is van Formule 1, doen NEC-spelers Nick van der Velden en Nathaniël Will mee en komt autocoureur Robert Doornbos vanuit zijn woonplaats Monaco over om acte de présence te geven in de race-lipdub.  De lipdub, op het nummer Can’t stop me now van Afrojack werd toepasselijk opgenomen op de kartbaan in Nijmegen.
 
Foto: NCRV / Melissa Houben
 
Lipdub, zondag 26 augustus 2012 – 22.00 uur, Nederland 3
 

Related posts:

  1. Lipdub: Een verrassing voor een emigrerend echtpaar
  2. Internationale interesse voor NCRV programma Lipdub
  3. NCRV haalt internethype Lipdub naar televisie
  4. NCRV haalt internethype Lipdub naar televisie
  5. Film Alles is liefde inspiratie voor de lipdub voor Mathijs uit Amsterdam