Maandag in KRO Spoorloos Extra: hoe het verder ging met Namalee en Shiromi

Maandag in KRO Spoorloos Extra: hoe het verder ging met Namalee en Shiromi

Vrijdag, 29 juni 2012 - 08u32

Hoe vergaat het gasten van KRO Spoorloos nadat ze in het programma zijn herenigd met hun teruggevonden familieleden? Deze prangende vraag wordt vanaf vandaag in vier extra uitzendingen beantwoord, om te beginnen (maandag 2 juli, 21.25 uur, Nederland 1) de tweelingzussen Namalee en Shiromi.

De reeks start met het bijzondere verhaal van de tweelingzussen Namalee en Shiromi. De ontmoeting in 2008 met hun biologische moeder Amma in Sri Lanka, kreeg een prachtig vervolg. Amma moest haar tweeling afstaan omdat hun vader haar had verlaten. Ze moest de kost verdienen voor de tweeling en hun oudere broer en zus. Aanvankelijk was ze vastbesloten al haar kinderen bij zich te houden, maar toen het hele gezin vanwege de armoede vier dagen niet had gegeten, besefte ze dat ze geen keus had. Toen Namalee en Shiromi tweeënhalf waren, werden ze geadopteerd door hun Nederlandse ouders Grada en Gijs.
 
In 2008 werd de tweeling in Sri Lanka herenigd met hun moeder en de oudere broer en zus. Het weerzien leidde tot grote blijdschap. Maar er was wel een keerzijde. Namalee en Shiromi zagen met eigen ogen hoe groot het verschil is tussen hun leven en dat van hun in Sri Lanka achtergebleven familie. Het moeilijkste moment van de reis was het afscheid. De tweeling kon toen nog niet overzien of ze nog een keer terug konden komen.
 
Terug in Nederland besloten de zussen de armen uit de mouwen te steken. Met hulp van bedrijven, scholen en kerken zijn ze er in geslaagd om geld in te zamelen voor een nieuw huis voor hun moeder. In Spoorloos Extra blikken de meiden terug op hun reis.
 
KRO Spoorloos Extra, maandag 2 juli 2012, 21.25 uur, Nederland 1
 
Foto: KRO – v.l.n.r. Shiromi en Namalee
 
 

Related posts:

  1. Maandag in KRO Spoorloos: vijf kinderen herenigd
  2. Maandag in KRO Spoorloos: de Peruaanse stierenvechter
  3. KRO Spoorloos Extra: vermeende balletdanseres bleek uitbaatster bordeel
  4. Maandag in KRO Spoorloos: gaat de vader van Anne overstag?
  5. Maandag in KRO Memories: Hoe het verder ging…