Code 37 regisseur gaat BBC-reeks regisseren

Code 37 regisseur gaat BBC-reeks regisseren

Vrijdag, 3 februari 2012 - 13u19

Eind maart begint Jakob Verbruggen, die eerder tekende voor de regie van 'Code 37- de Film', aan de opnamen van 'The Fall', een vijfdelige serie voor de Britse openbare omroep BBC.

Het scenario werd geschreven door BAFTA genomineerde Alan Cubitt, o.a. bekend van 'Prime Suspect', 'Murphy's Law', 'Anna Karenina' en 'The Runaways'. Dat Jakob deze serie regisseert, is een primeur: het is de eerste keer dat een Vlaamse regisseur een serie maakt voor de BBC.

De aanstelling van Jakob is het rechtstreekse gevolg van het succes van 'Code 37' en Jakobs bijzonder sterke visuele aanpak. De film was in Vlaanderen goed voor 300.000 bezoekers.

'The Fall' geeft een onthutsende inkijk in het persoonlijke leven van een seriemoordenaar die achternagezeten wordt door een vrouwelijke politieinspecteur. De hoofdrol wordt vertolkt door de Amerikaanse actrice 'Gillian Anderson', bij ons bekend als Agent Scully, de vrouwelijke lead uit 'X-Files'. De scenario's zijn volledig in Belfast gesitueerd en de serie wordt daar integraal opgenomen.

Jakob toonde zich in eerste reactie bijzonder opgetogen met deze bijzondere stap in zijn nog jonge loopbaan en hij beschouwt het zelf als een unieke kans om zich internationaal te profileren. Ook vtm en Menuet (productiehuis van o.a. 'Code 37', 'De Helaasheid der Dingen') feliciteren Jakob met deze fantastische kans. Na de Oscarnominatie voor 'Rundskop', is dit op korte termijn de tweede internationale erkenning van het filmtalent in Vlaanderen.

Related posts:

  1. Code 37: Hannah Maes gaat undercover in de cel
  2. Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman maakt dramaserie over Haarlemse Mannen
  3. VT4-reeks VERMIST is genomineerd voor televisiefestival van Monte Carlo
  4. 1ste aflevering van Voor De Show live vanop de feestelijke première van Code 37-De Film
  5. Vlaanderen Muziekland gaat voor ambiance in Sint-Niklaas