Docs op 3: De Engelse popgroep Queen opent uniek privé-archief

Maandag, 31 oktober 2011 - 11u49

Twintig jaar na de dood van frontman Freddie Mercury achten de overige leden van de legendarische popgroep Queen de tijd rijp voor een allesbevattenden documentaire over de Engelse band.

Uit een rijk en uniek privé-archief (het allereerste – verloren gewaande – televisieoptreden en zeldzame interviews met Freddie Mercury) putten gitarist Brian May en drummer Roger Taylor nooit eerder vertoond materiaal, met name uit de moeizame startperiode van de band. Gevoegd bij openhartige gesprekken en de vele schitterende concertregistraties levert dat een twee uur durend historisch document op onder de titel Queen nog nooit zo gezien (oorspronkelijke titel Days of Our Lives).

Vier studenten komen in 1971 bij elkaar om een band te vormen. Vier eigenzinnige individuen, allemaal in staat om grote hits te schrijven en vruchtbaar samen te werken.Het gevolg: 26 albums, waarvan er wereldwijd meer dan 300 miljoen worden verkocht. Het verhaal van Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon omvat een uiterst moeizame start, grote hindernissen, plotseling succes, conflicten, scheidingen, triomfen, een aangrijpende tragedie en een blijvende erfenis.

Regie: Matt O’Casey
Productie: Eagle Vision

24 november 2011 is het twintig jaar geleden dat Freddie Mercury op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van AIDS.

Foto: NTR / Eagle Rock Entertainment

Uitzending: zaterdag 26 november 2011, 20.55  uur op Nederland 3