Sieraden, Viktor & Rolf en kerkvaders in AVRO Kunstuur

Sieraden, Viktor & Rolf en kerkvaders in AVRO Kunstuur

Dinsdag, 10 mei 2011 - 15u57

Voor een wekelijkse portie beeldende kunst moet de kunstliefhebber bij de AVRO zijn. Op dit moment zendt Kunstuur een nieuwe reeks uitzendingen over Prix de Rome uit, een prestigieuze Nederlandse staatsprijs voor kunstenaars en architecten tot 35 jaar. Deze week is een van de vier genomineerde kunstenaars, de Portugese videokunstenaar Priscila Fernandes, aan het woord.

Zij onderzoekt in haar werk verschillende vormen van representatie.

Ook in Kunstuur:

Hollandse Nieuwe
In de tweede aflevering van Hollandse Nieuwe bezoeken kunstliefhebbers Michel Penders en Puck van der Meer het Stedelijk Museum in Den Bosch om een recente aankoop, de sieradencollectie van ontwerpster Emmy van Leersum, te bezichtigen. Daarnaast bezoeken ze Museum Catharijneconvent waar ze het net aangekochte schilderij ‘De Vier Kerkvaders’ van Abraham Bloemaert  uit 1632 bekijken. Beide aankopen onderwerpen ze aan een kritische beoordeling. Bekijk hier de preview.

Verborgen Collecties

In Verborgen Collecties praat kunsthistoricus Jhim Lamoree deze week met Annabelle Birnie, directeur ING Art Management, over het ontstaan, de functie en de toekomst van de ING bedrijfscollectie die bestaat uit meer dan 15.000 kunstwerken. Ze bezoeken het hoofdkantoor in Amsterdam en het filiaal voor Private Banking op de Herengracht. Het blijkt het Mekka voor de hedendaagse figuratieve kunst te zijn met werken van o.a. Iris van Dongen, Viktor & Rolf en Studio Job.

4 Art

In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Hans den Hartog Jager, kunstcriticus en schrijver, bezoekt deze week het atelier en de tentoonstelling ‘Vorschau’ van kunstenaar Robert Zandvliet in Galerie Onrust in Amsterdam. Voor Robert Zandvliet staat het schilderen als ambacht voorop, hij werkt dan ook met een bijzondere verfsoort: temperaverf.

Meer info: kunstuur.avro.nl

AVRO Kunstuur, zaterdag 14 mei tussen 17.00 en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.

Related posts:

  1. AVRO Kunstuur volgt genomineerden Prix de Rome
  2. Rembrandt en Beatrix in AVRO Kunstuur
  3. China, verborgen schatten en bijzondere initiatieven in AVRO Kunstuur
  4. Nieuw In AVRO Kunstuur: Hollandse Nieuwe – bekijk een preview
  5. AVRO en COC Nederland slaan handen ineen voor Gay Pride 2011